145 unga blockflöjtister tillsammans med proffs

Blockflöjtsfest kallas den heldag med blockflöjt då musikskoleelever tillsammans med kulturskolelärare och professionella musiker spelar blockflöjt i olika ensembler. Nu för tredje gången. 

Detta händer i regi av UNGA Musik i Syd, tillsammans med BlockflöjtSkåne, Regional kulturskola, Musikskolan i Kristianstad och blockflöjtslärare som är verksamma på kulturskolor i Skåne, Halland och Småland.

Alla som är från cirka 8 till 25 år (och har spelat 2-3 terminer) är välkomna att delta i denna kostnadsfria dag där årets tema är VÄRLDENS MUSIK. Blockflöjtsfesten startar den 17 mars kl 10.00 och slutar med en gemensam konsert kl 15.00 i Kulturkvarterets Stora sal i Kristianstad.

Under dagen spelar man i olika grupper, repeterar eller har workshop med gästande musiker och lärare, äter god mat (typ: pizza), fikar och träffar nya blockflöjtskompisar. 

Årets gästande musiker och lärare är blockflöjtisten Kim Persson, musiker ur Ensemble Mare Balticum, folkmusikern Anders Larsson och dansläraren Zandra Axelsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.