Trevligt att gå Vilse i Tarrodis nya opera

Andrea Tarrodi hör till vår tids mest produktiva, svenska tonsättare. Ofta har hon flow och den senaste tiden har hon komponerat flera operor, som alla rör sig i nutidens mest aktuella frågor och med en tematik som berör det djupt mänskliga. Som Sylvia (om psykisk ohälsa) med Piteå Kammaropera och Det långa seklet med Firebird Opera.

Nu har hon och librettisten Magnus Florin skapat ett drömskt vandringsdrama – Vilse – som för tankarna till såväl Alice i underlandet som Studio Ghiblis animeklassiker Spirited Away. En opera för barn, från 6 år och uppåt.

I korthet:

Klara är vilse. Hon har tappat sitt namn och hon kan inte hitta hem. I sitt sökande stöter hon på märkliga figurer; Ägget som inte vill kläckas, Vinden som vill vara en sten, Trädet som vill vara vatten. Genom nyfikenhet och initiativrikedom hittar hon till slut tillbaka – till något nytt och till sig själv.

Som i en dröm

En stråkkvartett med harpa och slagverk skapar vackra och lekfulla klanger. Precis som i en dröm kastas vi rakt in i handlingen. För regi svarar Ellen Lamm, tillförordnad operachef och konstnärlig chef för Unga Operan.

Premiär på Rotundan, Kungliga Operan i Stockholm, den 26 april 2024. Därefter ges föreställningar fram t o m den 1 juni.

Operauppsättningen består av musiker ur Hovkapellet och sångarna Tessan-Maria Lehmussaari,Karolina BlixtUlrika SkarbyErik RoseniusJoa Helgesson samt Jonas Degerfeldt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.