Stipendier till ungdomskörledare


SJUNGiKÖR-festivalen pågår 20–22 september 2024 i Göteborg, ett arrangemang i samarbete mellan UNGiKÖR och Körcentrum VÄST.

UNGiKÖR har under SJUNGiKÖR-festivalen i Göteborg delat ut två ungdomsledarstipendier till unga ledare som gjort förtjänstfulla insatser för Sveriges barn- och ungdomskörer på lokal, regional och/eller nationell nivå. Stipendierna är på 10,000 kr vardera.

Stipendiaterna är Majsan Höijer samt Nora Lindström Forsler och Ristin Bexelius (gemensamt stipendium).

Stipendiemotiveringar

Salta Röster
– Majsan Höijer i kören Salta Röster har ingått i en grupp av elever från Kulturskolan i Falun som skapat en sammanhållen berättelse kring sångerna i en konsertproduktion på temat Barnkonventionen. Alla körsångare har på något sätt varit involverade i processen och Majsan har på ett mycket demokratiskt sätt arbetat för att alla körmedlemmar ska känna sig inkluderade och betydelsefulla, både under arbetets gång och i själva genomförandet av konserten.

Majsan går sin sista termin på estetiska programmet – teater. Förutom manusskrivning har hon i körens produktion även tagit ansvar för regi och koreografi. Majsan har visat att hon är trygg och lugn i sitt ledarskap, samtidigt som hon alltid är en fin och omtänksam körkamrat. Detta gör henne till en mycket fin förebild.

KFUM Centrals Minikör och Barnkör + Stockholms Flickkör
– Nora Lindström Forsler och Ristin Bexelius är ungdomsledare i KFUM Centrals Minikör och Barnkör samt i Stockholms Flickkör. Där har de båda visat på exceptionellt ledarskap.

I Barnkören och Minikören använder de sina tränade röster och musikaliska kunskaper till att förebilda för, och att musicera med barnen.

Nora och Ristin är självklara i sina ledarroller och mycket goda förebilder då de tänker och lever ledarskap i det de gör. Detta gör dem självgående och initiativrika. De är extremt engagerade, pålitliga och kommunikativa och lämnar aldrig en fråga hängande i luften.

Deras inkluderande ledarstil skapar trygghet för barnen. De instruerar enkelt och obehindrat med de små sångarna själva i fokus, vilket är både roligt och motiverande.


Bilden överst: Nora Lindström Forsler och Ristin Bexelius

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.