100,000 kr till tenoren Uggla

Han fanns med i Stockholms Gosskör som 7-åring. Därefter blev det Adolf Fredriks Musikklasser och Kungsholmens Musikgymnasien. Det är tenoren Theodor Uggla (f. 1993) som har tilldelats Anders Walls Confidencen-stipendium på 100.000 kronor.

Theodor är tenor och studerar tredje året på kandidatprogrammet i klassisk sång vid Musikhögskolan i Malmö, efter att ha tagit en en kandidatexamen i ekonomi med huvudområde företagsekonomi.

2017 medverkade Theodor i Wermland Operas uppsättning av Bohuslav Martinús opera The Greek Passion i rollen som Nikolio.

Han fick på hovets uppdrag och i kungafamiljens närvaro framföra sånger av bl.a. Prins Gustaf och Oscar I på slottet i Pau i Frankrike i samband med återinvigningen av Bernadottemuseet hösten 2018. 

Starka förebilder

Theodors förebilder är de svenska tenorerna Jussi Björling, Nicolai Gedda och inte minst Gösta Winbergh, vars sätt att våga använda hela det dynamiska spektrat han beundrar.

Theodor Uggla påbörjar till hösten sina masterstudier i sång på Royal College of Music i London.

Confidencen-stipendiet omfattar även en professionell demoinspelning och medlemskap i nätverket Wallumni, som består av drygt 400 tidigare Anders Wall-stipendiater inom olika områden.

Foto: Marthe Veian Andreassen
Ett svar på ”100,000 kr till tenoren Uggla

  1. Theo sjöng också i Adolf Fredriks gosskör, och lilla kören, tillsammans med många andra prisvinnande sångare, som till exempel Erik Rosenius, Oskar Olofson och Johanna Wallroth. Stort grattis till Theo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.