El Sistema och Sveriges Radios Symfoniorkester gör musik tillsammans

El Sistema Stockholm, som är en del av Kulturskolan i Stockholm, ger barn och ungdomar möjlighet att upptäcka, lära och uttrycka sig genom musikaliska genrer som de inte kommer i kontakt med så ofta. I orkestrarna spelar man företrädesvis västerländsk konstmusik.

El Sistema Stockholm har ett tätt samarbete med flera av Stockholms musikinstitutioner som Berwaldhallen, Folkoperan och Kungliga Operan.

Mycket medvetet arbetar El Sistema pedagogiskt med ’musikaliska och individuella’ mål för att ge eleverna framgångar på kort och lång sikt. Genom att musiken som konstform blir en del av barnens och ungdomarnas liv får de även verktyg för att närma sig och förstå andra konstuttryck.

Dans och Schumann i konserter

Orkesterskolan El Sistema Stockholm har tagit initiativ till att arrangera två konserter med två ensembler ur Sveriges Radios Symfoniorkester på Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen och kulturhuset Fanfaren i Farsta. Konserterna äger rum i mars och gästas av två av El Sistema Stockholms orkestrar.

Konserten på Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen har temat Dans och på Fanfaren i Farsta kretsar musiken kring två av den klassiska musikens mest kända par, Clara och Robert Schumann. 

— Musikerna i Sveriges Radios Symfoniorkester är så glada över att få möta unga som intresserar sig för musik och musicerande i alla former. Genom samarbetet med El Sistema Stockholm hoppas vi kunna engagera, inspirera och uppmuntra unga instrumentalister till spännande upplevelser med musiken i centrum, säger Staffan Becker, konserthuschef i Berwaldhallen.

10 mars och 25 mars

Vid en konsert den 10 mars på Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen medverkar tillsammans med El Sistema-musiker en ensemble ur Sveriges Radios Symfoniorkester:
Per Hammarström, violin, Renate Klavina, violin, Dashiel Nesbitt, viola, Jana Boutani, cello, Jennifer Downing Olsson, kontrabas.

Ännu en konsert blir det den 25 mars på Kulturhuset Fanfaren i Farsta då man med El Sistema spelar musik av Robert och Clara Schumann.
Medverkande musiker från radiosymfonikerna är Anders Jonhäll, flöjt, Bengt Rosengren, oboe, Mats Wallin, klarinett, Asuka Nakamura, piano.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.