Lunds 5-åringar i egen körfestival

Mellan den 17 och 23 oktober genomförs Lund Choral Festival (för femte gången). Sveriges största körfestival, kallar de sig.

I samband med ”den stora” festivalen ordnar Kulturskolan Lund i samarbete med kommunens Kulturgaranti en serie konserter speciellt för Lunds femåringar.

På konserterna, som äger rum i Stadshallen, Lund, får barnen sjunga tillsammans med Kulturskolans körer och en blåskvintett. Programmet handlar i år huvudsakligen om ”troll”. Det blir både gamla välkända låtar och nyare stycken.

 

Alla låtarna spelades i våras in av elever från Kulturskolan Lund, och en skiva med trollsångerna har spridits till alla Lunds förskolor med femåringar. Förhoppningsvis gör detta att det blir bra fart på allsången.

Konserterna är en del av ett återkommande samarbete mellan Kulturskolan Lund, Kulturgarantin och Lund Choral Festival. Syftet är att uppmuntra och stärka de yngre barnens sjungande.

Sången kan också vara en del i språkutvecklingen. Att barnen samtidigt får se och höra blåskvintettens instrument – flöjt, oboe, klarinett, horn och fagott –  kan bli en extra krydda för de unga sångarna.

Lund Choral Festival arrangeras av Musik i Syd med stöd av Lunds kommun.

Festivalens webbplats

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.