Mer pengar till barns musikterapi

MusikBojen heter en stiftelse som verkar för att skapa tillgång till musikterapi för svårt utsatta barn och ungdomar.

Stiftelsen grundades 2017 av bland annat Max Martin (Martin Sandberg) och Claire Rosvall (grundare av Min Stora Dag).

Nu har Region Stockholms kulturnämnd beslutat att bidra med ytterligare 450,000 kr (de gav 300,000 kr första verksamhetsåret) till MusikBojens musikterapiverksamhet för barn och ungdomar vid Sachsska Barnsjukhuset samt Barn- och ungdomspsykiatrin, BUP och barnhabiliteringen i Norrtälje.

– Detta är mycket glädjande och vi är oerhört glada och tacksamma för det fortsatta stödet. Musikterapi kan öka livskvalitén hos barn och ungdomar som lider av fysiska, psykiska och sociala svårigheter och därför jobbar stiftelsen nu intensivt med att skapa tillgång på fler musikterapitimmar i Sverige, säger Claire Rosvall, initiativtagare och medgrundare till MusikBojen. 

Om MusikBojen

Stiftelsen MusikBojen grundades hösten 2017 med en vision om att varje barn och ungdom som behöver musikterapi ska ha tillgång till denna hjälp och behandling. Ambassadörer som stödjer MusikBojen är Martin Stenmark, Nikki Amini, Anne Sofie von Otter, Loa Falkman samt Hedvig Elenora Gospelkör. Flera företagsvänner stödjer också verksamheten, däribland 4Sound som har bidragit med instrument till verksamheten. 

Medgrundare till stiftelsen MusikBojen är: Claire och Per Rosvall, Martin Sandberg (Max Martin), professorn och barnläkaren Dr. Britt Gustafsson, neuropsykologen Ingrid Hagberg-van’t Hoft, advokaten Peder Hammarskiöld, Christina Piehl samt Lena Evrell.


Till MusikBojens webbplats ›


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.