Nytt pris: Möjliggörare för Ungas Komponerande

Organisationen RUM (Riksförbundet Unga Musikanter) har i ett samarbete med Stim utökat Framtidens Musikpris med en ny kategori – Möjliggörare för Ungas Komponerande, som den 10 april presenterades i Eric Ericsonhallen i Stockholm.

Första mottagare av det nya priset – diplom och 20,000 kr – blev Konstmusiksystrar, Stockholm och Göteborg, med den här motiveringen:

”Föreningen Konstmusiksystrar är ett nätverk som gör plats för unga tjejer, transpersoner och icke-binära i konstmusikvärlden. I sina workshops och kurser har de utformat trygga rum för kreativitet och musikskapande på deltagarnas egna villkor. Genom att introducera konstmusik, ljudkonst och elektroakustisk musik för unga, skapar de en grogrund och gör plats för deltagarnas personliga kreativitet. De frön som sås hos Konstmusiksystrar blommar ofta ut i olika former på högre kompositionsutbildningar. 

Konstmusiksystrar är en inspiration, en gemenskap och en fantastisk möjliggörare för ungas komponerande! ”

Fler pristagare

I Framtidens Musikpris 2019 finns sedan tidigare även kategorierna Bästa Ungdomsinitiativ (gick till Browsing Collection, Skövde), Enastående Pedagogisk Gärning (till David Newkumet, Växjö), Nyskapande Innovativt Projekt (till Säg det – sen gör det, Malmö).


Mer om Framtidens Musikpris ›Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.