Peter och Vargen för skolbarn i Ö-vik

Nordiska Kammarorkestern (med bas i Sundsvall) gör en pro bono-satsning i Ångermanland den 13–16 september. Då blir det skolkonserter och dagarna avslutas med en gratis After Work-konsert. Dirigent är Eva Lauenstein.

Vid skolkonserterna kommer orkestern bjuda på Peter och Vargen, den klassiska musiksagan för barn skriven 1936 med musik av Sergej Prokofiev

Vid skolkonserterna spelas musiken live av Nordiska Kammarorkestern och berättaren är ersatt av en animerad film, gjord av den brittiska animatören Susie Templeton. Bland annat fick filmen Peter och Vargen en Oscar för bästa animerade film år 2008. 

– Superkul att musikerna får tillbringa flera sammanhängande dagar i Örnsköldsvik. Vi är ju hela regionens orkester, och att möta skolbarn runt i länet är ett av våra viktigaste uppdrag. Peter och Vargen är en fantastisk, suggestiv musiksaga. Filmen har en förmåga att fånga barnens uppmärksamhet från första sekund, säger musikchefen Elisabet Ljungar.

Dagarna avslutas med en After Work-konsert i Nolaskolans aula med Nordiska Kammarorkestern, arrangerad av Örnsköldsviks Musiksällskap. Då bjuds handplockade orkesterpärlor av Igor Stravinsky, Josef Suk och Miklós Rózsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.