120 unga i stor Blockflöjtsfest

Filmmusik är temat när det blir stor blockflöjtsfest i Kulturkvarteret Kristianstad den 26 mars. Det är andra året i rad som blockflöjtister i åldrarna 8 – 25 år samlas för att göra musik tillsammans.

I olika konstellationer samlas 120 blockflöjtselever från kulturskolor i Skåne för att under en hel dag spela låtar från välbekanta melodier från bland annat Disneys, Harry Potters och Star Wars världar. 

De unga musikerna kommer att få möta lärare från tio olika skånska kulturskolor, men också musicera tillsammans med renässansmusikerna i Ensemble Mare Balticum (som i över 30 år spridit den tidiga musikens klanger) samt slagverkaren Per Nord. Dagen avslutas med en offentlig konsert med samtliga medverkande. 

Annat som står på schemat är repetitioner, lekar, pizza och andra trevligheter för spralliga kulturskole-elever.

Hela blockflöjtsarsenalen

Eleverna, spridda bland Skåne-kommunerna, har repeterat med hjälp av noter och förinspelade filmer på nätet för att kunna dyka rakt ner i musiken när de väl samlas i Kristianstad. De flesta spelar sopranblockflöjt, men på konserten förekommer även de andra blockflöjterna: alt-, tenor- och basblockflöjt. 

Syftet med blockflöjtsdagen är att skapa sammanhang och bygga en plattform för möten i musiken för alla de 500 elever som idag spelar blockflöjt i Skåne. 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.