Confidencen-stipendium II till engelsk sopran i Göteborg

Två stipendier delas ut i det som heter Anders Walls Confidencen-stipendium. Det ena tilldelades tenoren Fabian Düberg, det andra går till sopranen Madeleine Allsop (f. 1996) från Plymouth i sydvästra England. Båda stipendierna är på 100,000 kronor.

Madeleine Allsop är sopran och för närvarande masterstudent i opera på Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet, där hon studerar för Åsa Bäverstam.

Madeleine har tidigare kandidatstudier i musik vid King’s College London med tonvikt på musikhistoria och hon tog privata sånglektioner. Hon var också med i skolans operasällskap. Madeleine bestämde sig för att helt fokusera på sången och fortsatte med en masterexamen i vocal performance vid Royal Academy of Music i London.

Samtidigt gjorde hon sin professionella debut vid Hampstead Garden Opera som Elisetta i Cimarosas Il matrimonio segreto och fick erfara hur det är att studera in en roll och arbeta med en dirigent, något som gav mersmak.

Bland Madeleines drömroller för närvarande finns Titania i Brittens En midsommarnattsdrömoch La Folie ur Rameaus Platée. Musikaliska inspirationskällor är den slovakiska sopranen Lucia Popp, särskilt som Nattens drottning i Trollflöjten, en av de första operainspelningar Madeleine hade, och den amerikanska operasångerskan Barbara Bonney.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.