Marinens Ungdomsmusikkår paraderade i Kina

Inte känt av så många svenskar, men desto mer av hundratusentals kineser – Marinens Ungdomsmusikkår Kronan blev inbjudna av Kinas kulturdepartement för att delta i ett militärt tattoo i Nanchang i sydöstra Kina (tillsammans med ett tjugotal andra kårer och band från olika delar av världen).

Det hände i slutet av september i år, 5th Nanchang International Military Tattoo, ett jätteevenemang som sändes på tv över hela Kina.

Emelie Jansson, en av medlemmarna i ungdomsmusikkåren, berättar:

– Resan bjöd på många överraskningar. Den första var klimatet som gav oss ett varmt välkomnande när vi klev av planet i Nanchang; vilken värme! Vi hade föreställt oss en temperatur lite varmare svensk sommar, men ojoj, det visade sig vara runt 35 grader varje dag.

– Första dagen bestod av repetition. Vi tränade på vårt figurativa program framför ett köpcenter i närheten av hotellet. På kvällen åkte vi in till centrum för att repetera öppningsceremonin. Ceremonin hölls på ett torg, Bayi square, och avslutades med en parad i Nanchangs centrum.

Jublande kineser

– Paraden var en utmaning, men samtidigt så otroligt rolig. Trottoarerna var fulla av jublande kineser, kinesiska flaggor och filmande mobiltelefoner.

– Det var en häftig, känsla att gå på gatan, spela svenska marscher, flaggorna i topp. Man var stolt över att representera Sverige i värmen och i en nästan genomsvettig uniform.

Tattooföreställningarna hölls vid den vackra Tengwang-paviljongen och i en stor idrottsarena i Nanchang.

En av kvällarna hade Marinens ungdomsmusikkår en konsert på Jiangxi Agricultural University där man träffade och knöt kontakter med universitets orkester.

Mer om Marinens ungdomsmusikkår här

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.