Mer pengar till musikterapi för barn

Stiftelsen MusikBojen får nu mer pengastöd för sin verksamhet bland barn och ungdomar – från Gålöstiftelsen.

Det beviljade bidraget på 250,000 kr ska användas till att fortsätta utveckla och ge fler barn och ungdomar på Sachsska Barnsjukhuset tillgång till musikterapi, en internationellt erkänd och forskningsbaserad behandlingsform.

MusikBojen verkar för att skapa tillgång till musikterapi för svårt utsatta barn och ungdomar med traumatiska upplevelser, svåra sjukdomar, funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa.  

– Musikbojens verksamhet med musikterapi för sjuka/svårt sjuka barn och unga överensstämmer väl med Gålöstiftelsens ändamål att utöva omsorg om barn och ungdom, säger Ingemar Persson, generalsekreterare för Gålöstiftelsen.

Från starten 2017 och fram till augusti 2020 har MusikBojen varit med och behandlat 550 barn och utfört 3,500 terapisessioner.


Gålöstiftelsen (med verksamhet från 1830) har ändamålet att genom utdelning av stipendier utöva omsorg om barn och ungdom från kommuner i Storstockholm.

Stiftelsen delar ut behovsprövade stipendier till begåvade ungdomar, bidrag till funktionshindrade ungdomar och bidrag till organisationer som arbetar mot våld och droger bland barn och ungdomar. Stiftelsen är bland de största svenska stiftelserna rankad efter innehav av aktiekapital. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.