Oboist-studenten vann kompositionspris

Holly Chilton från Dublin, som är utbytesstudent vid Kungl Musikhögskolan (KMH) inom Erasmus-programmet, har belönats med ett kompositionspris från Coole Culture Young Composer Award.

Hon studerar oboe vid Royal Irish Academy of Music.

– Jag är glad över att vara en av vinnarna av Coole Culture Young Composer Award. Jag är mycket tacksam över att ha tilldelats 3,000 €! Mitt verk Europa kommer att framföras av RTÉ Concert Orchestra (den irländska radioorkestern) i september 2020, hälsar Holly Chilton på Facebook.

Coole Culture, i samarbete med Music Generation Galway County’s Symphonic Waves Youth Orchestra, RTÉs Concert Orchestra och med stöd av Royal Astronomical Society och National University of Ireland Galway. De har haft en inbjudan till unga musiker och kompositörer mellan 18–30 år fatt komma med bidrag till en temakonsert under namnet What Is The Stars?

Det ska bli en friluftskonsert i den gamla cricketbanan i Coole Park i september. Avsikten är att de nya, prisbelönta verken kommer att ha premiär vid den ’stjärnbelysta konserten’ lördagen den 26 september 2020.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.